Anders Visby Fjerbæk, 3.d (musik A og matematik A)

Anders Visby Fjerbæk, 3.d (musik a og matematik a)

Dette er Anders fra Aalborg, som er 19 år og går i 3.d og vil fortælle lidt om, hvordan det har været at gå på Aalborg Katedralskole.
Hvorfor har du valgt Aalborg Katedralskole?
Begge mine brødre og mine fætre og min kusine har gået på skolen, og jeg har igennem deres fortælling tænkt, at det var et sted for mig. Der er plads til alle, og selvom begge mine brødre gik i x-klassen, og var fagligt orienterede, var der også en masse socialt på skolen, som de talte godt om.
Hvorfor har du valgt en studieretning med matematik og musik på A-niveau?
Jeg var meget i tvivl om, hvad jeg ville have, da jeg gik i 1.g og tænkte på måske at vælge noget naturvidenskabeligt, f.eks. biologi, men i grundforløbet syntes jeg, at musik var sjovest, og der har jeg haft en interesse i lang tid, og samtidig kan jeg godt lide matematik, så der hjalp grundforløbet mig til den rigtige retning. Jeg har lært helt vildt meget af at have det teoretisk musikalske, men endnu vigtigere har jeg fundet venner, som også synes, at det er fedt at spille musik. Matematikken kan jeg bl.a. godt lide, pga. min lærer Susanne, som er rigtig dygtig, og jeg kan godt lide undervisningen, hvor jeg lærer en helt masse.
Hvordan har det været at gå på Aalborg Katedralskole?
Jeg har været ekstremt glad for det, da jeg har kunne kombinere det, jeg synes er sjovt med at lære noget om det og komme i en klasse med andre, der også synes, at det er fedt og spændende. Så man møder folk, som har det som man selv har.
Laver du andre ting på skolen?
Jeg er med i Discobandet, Big Bandet og årets teaterkoncert, og synes at det er mega fedt, at man har disse tilbud, så man kan prøve at spille sammen med andre. Jeg har været i fredagscaféudvalget siden 1.g, hvilket i 1. og 2.g var fedt, da man fik venner på tværs af årgange og klasser, hvilket gav meget i forhold til at jeg ikke kendte så mange på skolen, da jeg startede. Det er desværre på pause her under Corona.
Har du fritidsjob?
Nej, jeg arbejdede i Kvickly, men så blev jeg 18...
Går du til fritidsaktiviteter?
Jeg spiller covernumre med mine venner f.eks. til fødselsdage. Det er bare noget vi gør, fordi vi synes, det er sjovt.
Ved du, hvad du skal i fremtiden?
Jeg har ingen anden idé, end at jeg skal have et sabbatår. Jeg har håb om at kunne komme ud at rejse, men kunne også godt tænke mig at komme på højskole med noget musik.