Ikon for søg
HF: Niclas Pehrson, 2.r
HF: Niclas Pehrson, 2.r

Niclas Pehrson, 2.r

Niclas er 20 år og kommer fra Storvorde, hvor han stadig bor. Han har tidligere gået på STX på Aalborg Katedralskole, men valgte at skifte til HF i løbet af 1.g. Her er hans indtryk af Aalborg Katedralskole:

Hvorfor har du valgt at gå på Aalborg Katedralskole?

"Jeg gik på Horne Efterskole, og her gik mange fra Aalborg-området, og mange snakkede om at vælge Aalborg Katedralskole, så jeg ville kende nogen, hvis jeg valgte at gå her."

Hvordan har det været at gå på HF på Aalborg Katedralskole?

"Jeg startede på STX men valgte at skifte til HF på grund af, at der ikke er standpunktskarakterer på HF. På STX skal man hele tiden vise, at man lærer, men på HF kan man godt nøjes med bare at lære, hvilket passer mig bedst, da jeg ikke siger så meget i timerne. Jeg synes, at jeg klarer mig bedre uden standpunktskaraktererne, da jeg kan fokusere mere på at lære, og jeg har indtil videre klaret mig godt til eksamenerne."

Hvordan har det været at gå på Aalborg Katedralskole?

"Førstegangsindtrykket var, at skolen ser lidt ældre ud på en god måde, og at det faglige niveau var højt. Jeg har haft det godt i de klasser, jeg har gået i, uanset om det var HF eller STX, og mit indtryk af skolen er generelt positiv. Jeg er i øvrigt glad for, at vi udelukkende arbejder i OneNote, da det er nemt fx til eksamenerne at finde alt materialet i OneNote."

Laver du andre ting på skolen?

"Jeg har været til nogle Ydun-fester, men ud over dette ikke rigtig de frivillige aktiviteter. Det hænger sammen med, at det ville være for svært at komme hjem for mig med bus, hvis jeg fx blev en time ekstra til det."

Hvad laver du i din fritid?

"Jeg kan godt lide at spille computer, og så kan jeg godt lide at se Formel 1 og generelt motorsport. Jeg arbejder til tider for Sol og Strand som rengøringspersonale, hvor jeg gør rent i deres sommerhuse, men det er sæsonarbejde."

Hvad skal du lave efter din HF-uddannelse?

"Jeg har kigget på et par professionsuddannelser, fx radiograf eller konservator, som begge lyder spændende, men jeg har ikke bestemt mig endnu. Jeg kunne også tidligere godt tænke mig at læse historie, men det er vist svært at få job."