HF: Stine Leismann Dybdal Hansen, 2.r

Stine Leismann Dybdal Hansen, 2.r

Stine er 19 år og er oprindeligt fra Nørresundby, men bor nu tæt på skolen - "med udsigt til 'Kattens' volleyballbane", som hun selv siger det. Stine har tidligere gået på STX på Aalborg Katedralskole, men har valgt at skifte til HF. Her er hendes indtryk af Aalborg Katedralskole:

Hvorfor har du valgt at gå på Aalborg Katedralskole?

"Først og fremmest, gik min søster der. Da der var skolestrejke i folkeskolen, fik jeg lov til at komme med hende i skole på gymnasiet, så jeg fik allerede et indtryk der. Jeg har hørt meget godt om skolen, og har fået indtrykket af, at der er meget åbenhed på skolen. Samtidig valgte mange fra min efterskole, Østhimmerlands Ungdomsskole, at gå på Aalborg Katedralskole, så jeg ville kende nogen. Jeg så det også som en kreative skole, da der var en billedkunstlinje og teater, som tiltalte mig."

Hvorfor valgte du at skifte fra STX til HF?

"Jeg startede på STX, men gik ned med stress, hvilket nok delvist skyldtes, at jeg arbejdede meget ud over skolegangen, og så var jeg ikke mentalt parat til gym-livet efter efterskolen. Da jeg skulle lave et 'comeback' efter orloven, valgte jeg i stedet at gå på HF, da jeg her kunne få de fag, som jeg skulle bruge til min videreuddannelse. Jeg så lidt ned på HF, før jeg begyndte på det, men jeg tror, at det var fordi, at jeg ikke kendte til det. Jeg har været rigtig rigtig glad for at gå på HF, fordi jeg kunne vælge at få de fag, som jeg havde interesse for, og undgå de fag, som jeg ikke kunne lide."

Hvordan har det været at gå på Aalborg Katedralskole?

"Min GK-klasse var jeg også rigtig glad for, og på grund af ryste-sammen-øvelserne lærte man hurtigt andre at kende på tværs. I forhold til HF trives jeg med at gå der, og har haft gode lærere. Hvis man går sine lærere imøde i øjenhøjde, får man det samme tilbage. Jeg faldt hurtigt til i min klasse og snakkede med forskellige indtil jeg fandt nogle, som jeg faldt godt i hak med."

Har du lavet andet på skolen?

"Jeg har forsøgt at starte en teater-klub op, men nok pga. Corona bed den sig aldrig fast."

Hvad skal du efter din HF-uddannelse?

"Jeg har valgt at have psykologi og samfundsfag på B-niveau på HF, da jeg gerne vil læse socialrådgiver bagefter. Jeg stødte på uddannelsen inden jeg startede på HF, og den tiltalte mig, da man ikke er låst fast, og kan arbejde mange forskellige steder som f.eks. skoler, fængsler og med udsatte børn og familier."

Hvad laver du i din fritid?

"Jeg har arbejdet i Netto under mit orlov, men stoppede, da jeg blev 18 år, og har ikke siden haft tid til det. Jeg bruger i stedet megen tid på at male udstoppede dyr, f.eks. et hønseskelet som jeg har malet pink, en skilpadde hvis skjold jeg har malet i camouflage-farve og en hvid and, som jeg har malet zebrastriber på og med pink næb og fødder. Jeg håber, at jeg kan få dem udstillet et sted fx på Huset."