Justyna Anna Robaczyk, 3.a (engelsk, spansk, tysk)

Justyna Anna Robaczyk er fra Sønder Tranders, og er 17 år og går i 3.a. Hun er født af polske forældre, men flyttede til Danmark, da hun var to år. Her er hendes indtryk af Aalborg Katedralskole:

Hvorfor valgte du Aalborg Katedralskole?
"Jeg kunne godt lide, at det virkede nede på jorden, og er et frit sted for alle at være. Der er altid plads til en, og det at være anderledes er også fedt. Jeg kunne godt lide, at der var så meget musik og mange traditioner omkring katten."

Hvorfor har du valgt en studieretning med engelsk, spansk og tysk?
"Fordi jeg er fuldstændig vild med sprog, og jeg er vokset op med sprog, talt dansk i skolen, brugt engelsk i underholdning, og polsk i hjemmet. Jeg er mega interesseret i den måde mennesker kan kommunikere sammen på og det føles naturlig at lære sprog og forstå systemet bag. Jeg synes, det er spændende at analysere, hvordan mennesker agerer, og kommunikerer på. Det er også derfor, at jeg har valgt psykologi i år."

Hvordan har det været at gå på Aalborg Katedralskole?
"Mega rart. Jeg har kun haft positive oplevelser med det, og både socialt og fagligt har det været passende. Jeg har ikke haft oplevelser, hvor jeg har følt mig super stresset. Jeg synes, at det er fedt, at der til morgensamling er fællessang og discoband, og det er dejligt, at eleverne styrer det. Der er meget fællesskab over katten".

Laver du andre ting på skolen?
"Jeg sidder i elevrådets forretningsudvalg, da jeg får indflydelse på tiltag på skolen, så vi kan gøre skolen og elevrådet til et godt sted for alle. Vi vil f.eks. gerne prøve at arrangere en hyttetur eller lignende for at skabe noget sammenhold på tværs af årgange og klasser, nu hvor Corona sætter grænser for de sociale aktiviteter".

Har du et fritidsjob?
"Nej. Jeg arbejdede i Photocare indtil 2.g, men stoppede, da jeg forventede, at 2.g ville blive hårdt."

Går du til fritidsaktiviteter?
"Jeg spiller saxofon i Aalborg Katedralskoles Bigband. Ellers interesserer jeg mig for film og fotografi, og kan lide udtrykket ved billeder."

Ved du, hvad du skal efter gymnasiet?
"Det er svært at sige, men jeg har overvejet et sabbatår f.eks. som guide eller arbejde med børn, og ellers vil jeg gerne studere psykologi, måske i Århus eller København".

Har du noget ekstra information omkring dig selv?
"Jeg har far-humor, som andre siger er super dårlig humor".