Magnus Johan Gade Frahm, 3.z (biologi a, matematik a)
Magnus Johan Gade Frahm er 18 år gammel, og bor i cykelafstand fra skolen, nemlig i Kærby her midt i Aalborg. Magnus går i 3.z, der er en studieretning med Biologi A og Kemi B og så har han valgt Matematik A som valgfag. Her er hans indtryk af Aalborg Katedralskole:
Hvorfor har du valgt at gå på Aalborg Katedralskole?
"Jeg var til åbent hus hos alle Aalborg gymnasierne, men her var der mega godt engagement, og jeg følte, at jeg passede godt ind. Jeg kan godt lide de mange traditioner omkring skolen, og at eleverne står for meget - det virker mega fedt".
Hvorfor valgte du den studieretning?
"Jeg valgte studieretningen primært pga. biologidelen. Jeg har altid interesseret mig for naturen og naturfaglige fag generelt, så derfor valgte jeg biologi. Da studieretningen kun har et A-fag, gav det mig også muligheden for selv at vælge et A-fag, så jeg på den måde kunne få de fag, jeg allerhelst ville have."
Hvordan har det været at gå på Aalborg Katedralskole?
"Det har været godt - jeg kan godt lide at være her, og det er en mega god klasse, jeg er kommet i. Jeg har igennem grundforløbet fået venner rundt omkring på hele skolen, og lærerne er gode. Jeg kan godt lide miljøet på skolen. Der er mange traditioner, og klubber som eleverne står for. Man kan virkelig mærke, hvor meget engagement der er omkring kulturen og det sociale."
Laver du andre ting på skolen?
"Jeg har været med i fodboldklubben, da jeg gik i 1.g. Nu hvor den starter op igen, vil jeg gerne med igen i 3.g"
Har du et fritidsjob?
"Nej. Jeg arbejdede fuld tid som arbejdsmand på et metalfirma i Svenstrup i sommerferien, så det var et helt anderledes miljø end her".
Går du til fritidsaktiviteter?
"Jeg spiller fodbold i Aalborg Chang, hvor jeg er venstre back, og skal til at spille på seniorhold".
Ved du, hvad du skal efter gymnasiet?
"Jeg skal have et par sabbatår, hvor jeg kunne tænke mig at komme i værnepligt. Her kan jeg komme ud og få en fed oplevelse og lære meget, men samtidig er det også et arbejde, hvor man kan tjene penge, og så vil jeg ud at rejse. Jeg har ikke tænkt over, hvad jeg vil læse endnu."
Har du noget ekstra information omkring dig selv?
"Jeg hedder Johan til mellemnavn, fordi der er en tradition i min familie, hvor alle førstefødte drengebørn kommer til at hedde Johan. Jeg har desuden haft jagttegn siden jeg var 16, og har skudt bl.a. fugle, ænder og rådyr."