STX: Ida Rosenmejer Kristensen, 3.c (engelsk, samfundsfag)

Ida Rosenmejer Kristensen, 3.c (engelsk, samfundsfag)

Ida Rosenmejer Kristensen er 19 år og bor i centrum af Aalborg, og har gjort det hele sit liv. Ida går i 3.c, som har engelsk på A-niveau og samfundsfag på A-niveau i sin studieretning. Hun har herudover valgt fagene psykologi, fransk og latin. Her er hendes indtryk af de år, hun har tilbragt på Aalborg Katedralskole.

Hvorfor har du valgt at gå på Aalborg Katedralskole?

"Jeg kan godt lide den historie og de traditioner som 'Katten' har. Jeg valgte det allerede i 8. klasse, mens jeg gik på Filstedvejens skole, efter at have været på brobygning på Aalborg Katedralskole. Her kunne jeg mærke forskelligheden i menneskerne, hvilket var anderledes end den skole, som jeg kom fra, og skolen gav mig plads til at jeg kunne udvikle mig fagligt og menneskeligt, så jeg kunne være og blive mig selv. Jeg går op i skolearbejdet, og det var der plads til at gøre på Katten."

Hvorfor har du valgt studieretningen med samfundsfag A og engelsk A?

"Jeg kan godt lide at læse engelsk litteratur, og jeg kan godt lide at analysere, også i forhold til mennesker - hvorfor vi agerer, som vi gør, og hvordan vi forholder os til det, vi lever i. Af samme grund valgte jeg psykologi som valgfag."

Hvordan har det været at gå på Aalborg Katedralskole?

"Det har været dejligt. Jeg synes, at der er gode mennesker og et godt fagligt niveau, men samtidig er der plads til at være dig selv. Du kan få hjælp, når du har brug for det, både i forhold til skolegang og på personligt plan, så man føler, at man bliver taget meget seriøst som menneske. Selvom der har været Corona, har man haft et godt forhold på tværs af klasser og også årgange, og jeg snakker stadig med dem fra min grundforløbsklasse. Det er en god skole, hvis man gerne vil udvikle sig og få nogle gode oplevelser. Gymnasiet har klart været de bedste skoleår af mit liv, da de har været definerende for, hvordan jeg har udviklet mig og blevet.

Laver du andre ting på skolen?

"Nej, jeg havde job i Spar i Gug i 1.- og 2.g, hvilket gjorde, at jeg ikke havde tid til andre ting. Jeg stoppede derfor på mit job både for at få tid til at tage skolen seriøst men også for at have plads til det sociale liv. Jeg prøver derfor at deltage i fredagscaféer og fester for at snakke med andre på skolen end dem fra klassen, og skabe bånd med andre."

Hvad laver du i din fritid?

"Jeg strikker og hækler og læser, og så er jeg selvfølgelig sammen med mine venner og passer skolen.

Ved du, hvad du skal i fremtiden?

Jeg skal helt klart have et sabbatår og har meldt mig ind på Krogerup Højskole på Sjælland, da jeg gerne vil flytte til København. Her skal jeg have om bl.a. dokumentarserier og film, og vi skal fx skrive manuskripter og rejse til L.A. for at snakke med filminstruktører. Jeg tror, at det vil give mig mulighed for at prøve noget nyt og få nogle nye oplevelser. Bagefter vil jeg gerne studere enten psykologi eller medicin eller lignende, da jeg jo interesserer mig for mennesker.