Sulaiman Noor Ahmad, 3.x (matematik A, fysik A, kemi B)
Sulaiman Noor Ahmad er 17 år, bor et stenkast fra skolen, og går i 3.x. Her kan du høre hans indtryk af Aalborg Katedralskole og sin studieretning:

Hvorfor har du valgt at gå på Aalborg Katedralskole?
"Det var primært, fordi jeg var til brobygning her, og der var ikke nogen grund til ikke at vælge det. Lærerne var engagerede, eleverne var tilfredse, og bygningerne var flotte. Min storebror, som også har gået på skolen, syntes også om det, og jeg boede tæt på."

Hvorfor har du valgt en studieretning med matematik A, fysik A og kemi B?
"Jeg har altid været interesseret i matematik, og overvejede i starten at gå på en sproglig linje, og trække de naturvidenskabelige fag op. Men kemi og fysik afgjorde valget for mig i grundforløbet, da valget dengang stod mellem den naturvidenskabelig og sproglige linje."

Hvordan har det været at gå på Aalborg Katedralskole?
"Det har været meget fint. Jeg har haft det personlige mål at holde 0% fravær igennem hele skolen, og det har klassen og mine skønne lærere kun gjort nemmere for mig at få klaret, og det fortsætter forhåbentligt. Jeg kan godt lide diversiteten blandt eleverne, da jeg synes, at det er vigtigt at omgås forskellige mennesker. Det gør også, at der er plads til, at man kan være sig selv, da der ikke er nogen bestemte typer af personer, som man skal stræbe efter at blive som. Der er også diversitet hos lærerne, som er forskellige, og gør et godt stykke arbejde på hver sin måde."

Laver du andre ting på skolen?
"Jeg har spillet volleyball på skolen, og var med til stævne sidste år. Jeg har også prøvet badminton, og da jeg har spillet fodbold i mange år, vil jeg også gerne være med til futsal, når det starter op igen. Jeg vil også gerne gå til ultimate, men da det ligger samtidig med volleyball, kan jeg desværre ikke. Jeg har desuden stået for at præsentere kemi til åbent hus, og været med til andre arrangementer som f.eks. døgnbrænder og brætspilscafé. Jeg vil ikke kun associere skolen med uddannelse."

Har du et fritidsjob?
"Jeg har flere YouTube-kanaler, bl.a. en med 12.000 følgere som jeg tjener lidt på, og så vil jeg bl.a. gerne starte min egen virksomhed, når jeg bliver 18 år. Jeg har ikke et 'normalt' arbejde, da jeg gerne selv vil have mulighed for skrue op og ned for arbejdet, alt efter hvor travl jeg er. Jeg prioriterer jo skolen og uddannelse mere, og er påpasselig med heller ikke at have for mange ting på tallerkenen."

Går du til fritidsaktiviteter?
"Før Corona dyrkede jeg en del kampsport, primært boksning, men der er mange restriktioner på det nu. Derfor holder jeg i stedet formen ved lige hver dag ved at enten løbe eller træne i fitness."

Ved du, hvad du skal i fremtiden?
"Jeg vil gerne holde et sabbatår næste år, men ellers er jeg ret hemmelighedsfuld omkring mine fremtidsplaner."

Har du noget ekstra information om dig selv?
"Jeg går i klasse med min tvillingebror Mustafa, og vi har også gået i folkeskoleklasse, børnehave og dagpleje sammen. Det var kun i grundforløbet, at vi ikke var sammen. Mit mellemnavn betyder i øvrigt 'lys', og da jeg er født præcis kl. 12 :00 d. 22. december, tolker jeg det som, at det var et lyst tidspunkt på en mørk dag."