Persondatabehandling
Persondatabehandling

Behandling af persondata på Aalborg Katedralskole

Behandling af persondata på Aalborg Katedralskole

  1. Formålene med behandlingen af dine personoplysninger
    Aalborg Katedralskole behandler dine personoplysninger til følgende formål:
    elevadministration og personaleadministration.
  2. Kategorier af personoplysninger
    Aalborg Katedralskole behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig:
    Elevadministration: Hvis du er elev vil vi behandle oplysninger om dig der vedrører fx navn, cpr-nummer, karakterer, fravær og eventuelle helbredsoplysninger.
    Personaleadministration: Hvis du er ansat vil vi behandle oplysninger om dig der vedrører fx navn, cpr-nummer, lønoplysninger, fravær og eventuelle helbredsoplysninger.
  3. Modtagere eller kategorier af modtagere
    Aalborg Katedralskole videregiver eller overlader dine personoplysninger til følgende modtagere: fx SKAT, andre offentlige myndigheder eller databehandlere.
  4. Opbevaring af dine personoplysninger
    Aalborg Katedralskole kan på nuværende tidspunkt ikke sige, hvor længe vi vil opbevare dine personoplysninger. Dog kan vi oplyse dig om, at vi vil lægge vægt på kriterier som behov og relevans, når vi skal fastlægge, hvor længe dine oplysninger vil blive bevaret.
  5. Ret til berigtigelse, sletning, begrænsning og indsigelse
    Nedenfor kan du læse om din ret til berigtigelse, sletning, begrænsning og indsigelse. Hvis du vil gøre brug af dine rettigheder skal du kontakte os.
    Ret til berigtigelse
    Du har ret til at få urigtige oplysninger om dig selv rettet. Du har også ret til at få dine oplysninger suppleret med yderligere oplysninger, hvis dette vil gøre dine personoplysninger mere fuldstændige og/eller ajourførte.
    Ret til sletning
    I visse tilfælde har du ret til at få slettet oplysninger om dig, inden tidspunktet for vores almindelige generelle sletning indtræffer.
    Ret til begrænsning af behandling
    Du har i visse tilfælde ret til at få behandlingen af dine personoplysninger begrænset. Hvis du har ret til at få begrænset behandlingen, må vi fremover kun behandle oplysningerne – bortset fra opbevaring – med dit samtykke, eller med henblik på at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller for at beskytte en person eller vigtige samfundsinteresser.
    Ret til indsigelse
    Du har i visse tilfælde ret til at gøre indsigelse mod vores ellers lovlige behandling af dine personoplysninger. Du kan gøre indsigelse mod behandling af dine oplysninger til direkte markedsføring. Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder, som du finder på www.datatilsynet.dk
  6. Klage til Datatilsynet
    Du har ret til at indgive en klage til Datatilsynet, hvis du er utilfreds med den måde, vi behandler dine personoplysninger på. Du finder Datatilsynets kontaktoplysninger på www.datatilsynet.dk

Skolens databeskyttelsesrådgiver
Kontaktoplysninger på databeskyttelsesrådgiveren I medfør af databeskyttelsesforordningen er offentlige myndigheder forpligtet til at have en databeskyttelsesrådgiver.
Databeskyttelsesrådgiveren for Aalborg Katedralskole er Charlotte Grace Overgaard som kan kontaktes på følgende måder:

VIA University College
Att.: Databeskyttelsesrådgiver Kristian Howhü Nielsen

Hedeager 2
8200 Aarhus N
Telefon: 87551824
Mail: kh@via.dk