Udvekslingsstudenter 2019/20

På Aalborg Katedralskole har vi i år fornøjelsen af at have 8 udvekslingsstuderende fra 7 forskellige lande, der alle går i en 2.g-klasse.

Ud over at deltage i undervisningen sammen med deres klasser går de indtil jul til danskundervisning på Sprogcenter Aalborg hver mandag og onsdag eftermiddag.

I den første del af skoleåret har de fokus på at lære dansk og følger så godt med i undervisningen, som det er muligt. Det er meget forskelligt, hvor meget dansk de når at lære, men de kan løbende være mere og mere med i timerne. Derudover er de med på studieture og ekskursioner samt deltager i aktiviteter uden for skoletiden.

Det er en stor oplevelse for både de udvekslingsstuderende og skolens elever at mødes på tværs af kulturer og sprog, og de får alle udvidet deres horisont i mødet med unge fra lande, som de typisk ikke er i kontakt med. Når året er omme, vil de udvekslingsstuderende forhåbentligt kunne se tilbage på et år fyldt med gode oplevelser og nye venskaber.