Ikon for søg
HF
HF

HF fagpakker

 

Aalborg Katedralskole udbyder 4 fagpakker på hf: Børn & Unge, Samfundsfag & Business, Sundhed & Beredskab samt Teknologi & IT. I menuen kan du klikke ind og læse mere om de enkelte fagpakker. 

Vi udbyder også HF Plus, som er for unge med ordblindhed. 

Undervisningen på hf 

Fagene i 1. hf er fastlagt på forhånd, så næsten alle undervisningstimer vil være sammen med dine klassekammerater.

Skoleåret består af to semestre, så hvert halve år vil du afslutte en del af uddannelsen.

I det første halve år vil der være fokus på at få gode studievaner og lære at arbejde systematisk i de enkelte fag. Du vil desuden få støtte og hjælp til at tackle faglige eller andre indlæringsmæssige udfordringer. 

Eksamen

På hf får du ikke standpunkts- og årskarakterer, men til gengæld kommer du til eksamen i alle de fag, du afslutter, f.eks. matematik (C) i 1. hf. Men hvis du skal have f.eks. matematik (B) i 2. hf, så skal du først til eksamen i matematik i 2. hf.

Supplering
Hvis du mangler nogle fag til at komme ind på din foretrukne videregående uddannelse, kan du supplere med enkelte fag senere på et suppleringskursus. Eller du kan tage en faglig overbygning på op til seks måneder på et suppleringskursus, når du har afsluttet din hf-eksamen, hvis du ønsker at komme ind på en længere videregående uddannelse eller på universitetet.

Læs om mulighederne for videreuddannelse på Universitetet