Ikon for søg
Når kemi møder vinproduktion
Nyheder

Nyheder

Når kemi møder vinproduktion

Den 19/9 var kemiholdet fra 2.x været på en særlig ekskursion – nemlig til Guldbæk Vingård. Her fik de mulighed for at opleve, hvordan kemi kan bruges i praksis.

Vi blev introduceret til de spændende processer bag dyrkning og produktion af vin, hvor de lærte om de forskellige indholdsstoffer, som gør vinen helt speciel. Under besøget fik de indblik i, hvordan man ved hjælp af kemiske analyser kan bestemme vinens kvalitet, og hvordan druerne udvikler sig fra mark til glas.

Et af dagens højdepunkter var, da vi selv fik lov til at hjælpe med at plukke druer. Efterfølgende blev druerne presset til saft, og undersøgt nærmere for at vurdere, om de var klar til høst. Her blev der målt sukkerindhold, syreniveauer.

Dagen var en skøn blanding af læring, sjov og solskin, og besøget har givet ny indsigt i kemiens centrale rolle i vinproduktionen.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 7
  • 8
  • 9