Adgangskortet
Se, hvilke uddannelser dine fag kan give adgang til. Klik her.
Biologi A og kemi B
Biologi er et naturvidenskabeligt fag, hvor omdrejningspunktet er samspillet mellem mennesket og dets omgivelser. Biologi har præget udviklingen i det moderne samfund som f.eks. opdagelsen af penicillin og udviklingen af de genteknologiske metoder. Det eksperimentelle arbejde supplerer den teoretiske undervisning og giver indsigt i mennesket som biologisk organisme, og hvad der sker i naturen.
Kemi bidrager på afgørende vis til forståelsen af biologiske problemstillinger f.eks. inden for områderne kost og biokemi, nervefysiologi, toksikologi og i naturen. Sundhed og klima indgår som naturlige elementer i undervisningen, hvor aktuelle problemstillinger kan inddrages.
I klassen varieres mellem gruppearbejde, individuelt arbejde, tavleundervisning, projektarbejde og praktiske eksperimenter i laboratoriet. En del af undervisningen foregår i samarbejde med forskningsinstitutioner og erhvervslivet.
Eksempler på emner
- Kroppens organsystemer og stofskiftet – ernæring, fedme og diabetes, fordøjelsen
- Arbejdsfysiologi - muskler og kredsløb, styrke og kondition
- Nervefysiologi - hjerne og hukommelse, rusmidlers biologi
- Infektionsbiologi - sygdomme, mikroorganismer og immunforsvaret
- Genetik - arvelige egenskaber, evolution og bioteknologi
- Natur og miljø - naturtyper og biodiversitet, landbrug og forurening
- Biologiske vækstmodeller og bioinformatik
Læs om profilfagene her:
Du kan nedenfor se et eksempel på, hvordan et studieretningsforløb med fagene kan se ud:
Fremtiden
Denne studieretning giver adgang til et stort antal uddannelser afhængig af, hvilke valgfag der vælges. Se mere i adgangskortet. Vær opmærksom på, at når du går ind på adgangskoret, skal du huske at vælge studieretning.