Matematik A, kemi A og fysik B

I fysik og kemi undersøger og beskriver vi forskellige fænomener i vores omgivelser. Vores mål er at få indsigt i, hvordan verden hænger sammen fra det allermindste (atomart niveau) til det allerstørste (universet).

I kemi på A-niveau arbejdes specielt med spektroskopi, hvor strukturen af molekyler bestemmes. Herved kan man analysere opbygningen af blandt andet plastic og stoffer, som bruges til doping. Eleverne er med til at bestemme, hvilke emner, vi går i dybden med.

Matematiks logiske metoder bruges til at håndtere og beskrive iagttagelserne. Du vil komme til at arbejde med at omsætte observationer til faglige begreber, og samtidig stimuleres din kreativitet og evne til at tænke selvstændigt.

I klassen varieres mellem gruppearbejde, individuelt arbejde, tavleundervisning, projektarbejde og eksperimenter i laboratoriet. En del af undervisningen foregår i samarbejde med videregående uddannelser og erhvervslivet.

Eksempler på emner

• Syntese – fremstilling af store molekyler, bl.a. nylon
  • Brintsamfundet – hvordan virker en brintbil?
  • Kemiske analyser – bestemmelse af indholdet af farvestof i sodavand
  • Nanoteknologi – fremtidens lægemidler
  • Fibonacci-tal og integraler

Læs om profilfagene her:

Matematik A

Kemi A

Fysik B

Fremtiden

Denne studieretning opfylder de specifikke adgangskrav til næsten alle uddannelser uanset om de er tekniske, naturvidenskabelige, samfundsvidenskabelige eller humanistiske. Se mere i adgangskortet.