Ikon for søg
Sprog
Sprog

Sprog

Aalborg Katedralskole udbyder fire studieretninger på det sproglige område.

De fire studieretninger kan du se i menuen til venstre, hvor du også klikke ind og læse mere om de enkelte sproglige studieretninger.

Sprog er en vigtig kompetence på de videregående uddannelser, hvor du med stærke sprogkundskaber får adgang til tekster og forskningsresultater fra mange sprogområder. Sprog er ikke alene en fordel i forbindelse med videreuddannelse, men også i erhvervslivet, da mange virksomheder efterspørger medarbejdere, der er gode til sprog. I de sproglige studieretninger får du ud over konkrete sprogfærdigheder også viden om andre landes kultur, samfundsforhold og historie.

Studieturen går for de sproglige studieretningsklasser til henholdsvis Spanien, Tyskland og Frankrig. Vi har her på skolen en lang tradition for samarbejde og udveksling med gymnasier i Galicia og Pamplona i Spanien, Rendsborg i Nordtyskland og Nantes i Frankrig. 

Aalborg Katedralskole tilbyder alle elever en bred vifte af frivillige aktiviteter med fokus på sprog og kultur. Det gælder f.eks. English Club for litteraturinteresserede elever, talentforløb i spansk og fransk samt deltagelse i den årlige Sprogcamp på Hjørring Gymnasium. Du kan læse mere om disse og andre tilbud under skolens frivillige aktiviteter. 

Alle skolens frivillige aktiviteter