Ikon for søg
Mediefag
Mediefag

Mediefag

Hvad lærer man i mediefag?
I mediefag lærer du at lave kortere videoproduktioner som fx kortfilm, kortfilmsdokumentarer, musikvideoer eller kampagnefilm.

 Du kommer igennem hele produktionsprocessen fra idéudvikling og planlægning (præproduktion) over optagelse (produktion) til redigering og distribution (postproduktion).

Derudover kommer til også til at arbejde teoretisk/analytisk med at undersøge, hvordan professionelle medieproduktioner er iscenesat. Her bliver der tid til at se en række hele spille- og dokumentarfilm samt at undersøge kortere videoformater som fx explainere og kampagnefilm.

I den teoretiske/analytiske del af undervisningen lærer du blandt andet at identificere genretræk, filmiske virkemidler og medieetiske dilemmaer, som du kan bruge i dine egne produktioner.

 På grund af fagets praktiske dimension, der fylder godt halvdelen af undervisningstiden, bliver du også trænet intensivt i at samarbejde i grupper – herunder at indgå aftaler og lave kreative kompromisser.

To gode grunde til at vælge mediefag i HF

  • Du får mulighed for at prøve dig selv af i forskellige funktioner omkring filmarbejdet – herunder kameramand, lydmand, manuskriptforfatter, instruktør, skuespiller og klipper.
  • Du får en basisviden om filmsprog og iscenesættelse af levende billeder, der kan bruges i en lang række andre kreative jobfunktioner end de ovennævnte – herunder grafiker, animator, film- og tv-produktionstekniker og marketingmedarbejder.