Ikon for søg
Georg Mohr konkurrence i matematik
Georg Mohr konkurrence i matematik
Kontaktperson Nikolaj Hess-Nielsen

Georg Mohr konkurrence i matematik

Georg Mohr konkurrencen er en matematikkonkurrence, der henvender sig til alle matematikinteresserede elever. 

Første runde består af sjove og anderledes opgaver. Løsningen af dem kræver fremfor alt, at man er god til at få ideer til kreative løsninger. Klarer man sig godt, får man et diplom og kvalificerer sig måske til at gå videre til konkurrencens anden runde. 

I anden runde møder man sværere opgaver, og for at kunne løse opgaverne skal de fleste elever arbejde meget med deres logiske tankegang. Som ved første runde får man et diplom, hvis man klarer sig godt. At løse en opgave kræver ofte en idé, som er skæv i forhold til almindeligt matematikkernestof, men man kan lære at få de rigtige ideer ved at træne opgavetyperne. Det gør vi i nogle frivillige træningstimer mellem første og anden runde, hvor vi arbejder med opgaver fra de tidligere års konkurrencer. 

Vi har ofte mange elever med i anden runde, hvorfra enkelte elever klarer sig så godt, at de kommer blandt de 40 elever på landsplan, der kommer til et fire dages vinderseminar på et af universiteterne. Her får deltagerne spændende undervisning, og der regnes opgaver i emner, der ikke er gymnasiestof. 

Årets danske hold til Den Internationale Matematikolympiade samt et par andre internationale matematikkonkurrencer udvælges efter vinderseminaret.

Se evt. mere på konkurrencens hjemmeside www.georgmohr.dk

Kontaktperson: Matematiklærer Nikolaj Hess-Nielsen.

Elever ved første runde af Georg Mohr konkurrencen