Intra Lectio Menu
Særlige eksamensvilkår

Ansøgning om særlige eksamensvilkår skal ske senest d. 1.11.

Elever/kursister med specifikke vanskeligheder (f.eks. ordblindhed) eller psykiske eller fysiske funktionsnedsættelser kan søge om særlige eksamensvilkår, som f.eks. forlænget tid til skriftlig eksamen og forlænget forberedelsestid til mundtlig eksamen.

Ved alle dispensationsansøgninger skal der foreligge en faglig dokumentation for eksaminandens særlige vanskeligheder, som nødvendiggør dispensationen. Dokumentationen skal beskrive ansøgerens aktuelle funktionsniveau.

For elever med ordblindhed mv. vil screening i 1.g/1. hf og en ansøgning med indstilling fra Aalborg Katedralskoles læsevejleder være tilstrækkelig dokumentation. En udtalelse afgivet i forbindelse med eksaminandens tidligere skoleforløb kan ikke danne grundlag for dispensation.

Til ansøgningen skal man anvende skolens ansøgningsskema vedlagt dokumentation for de specifikke problemer. Studievejlederne vil kunne rådgive og hjælpe i forhold til udformning af ansøgningen.

Eleven vil få skriftlig besked om afgørelsen på dispensationsansøgningen. En dispensation er kun gældende for det indeværende skoleår og den tilhørende sygeeksamen. Eleven skal derfor ansøge igen skoleåret efter, hvis de fortsat ønsker særlige eksamensvilkår.

Find ansøgningsskemaet her.