Ikon for søg
Jorden og Livet - 3.000 mio. års spejling - GRATIS Livestreaming
Jorden og Livet - 3.000 mio. års spejling - GRATIS Livestreaming

Begivenheder

Jorden og Livet - 3.000 mio. års spejling - GRATIS Livestreaming

Den jord vi lever på i dag, er en markant anderledes end den der blev dannet for 4.500 millioner år siden. Gennem tiden har Jorden og livet både spejlet og påvirket hinanden. Nu er vi mennesker i gang med at ændre Jorden i en ny og hidtil uset retning.
Jorden blev dannet for 4.500 millioner år siden, sammen med resten af vores solsystem. Havene opstod muligvis allerede inden for de første par hundrede millioner år, og snart spirede det tidligste liv frem. Vi har ingen anelse om hvornår livet opstod eller hvilke processer der var i spil, men vi kan konstatere at havet myldrede med mikroorganismer for ca. 3.800 millioner år siden.
Den jord vi lever på i dag, er en markant anderledes jord end den der kom ud af støvskyen, lige efter Solsystemets fødsel. Stort set alt hvad vi ser omkring os, er resultater af livets indflydelse på Jorden. Ligeledes, spejler den udvikling som livet har gennemgået, Jordens indre pulsslag og Solsystemets dynamik.
Jorden og livet spejler og påvirker således hinandens udvikling – og som den mest indflydelsesrige organisme på Jorden, er vi mennesker nu i gang med at ændre Jorden i en ny og hidtil uset retning.
Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er ved Minik Rosing, professor i geologi, GLOBE Institute, Københavns Universitet.
Mødetil 18:45. Pladsreservation ikke påkrævet, men mulig via

https://webforms.au.dk?form=2331

Livestreaming slutter kl. 21:00.